Hallontryffel
ca 40 st.
Ingredienser250 g mörk choklad 125 g hallon 1/2 dl hallonsaft, koncentrerad 1 dl vispgrädde 3 msk Dansukker Finkornigt Strösocker små pappersformar |
Finhacka chokladen. Blanda hallon, saft, grädde och socker i en kastrull och låt småkoka i 15 minuter. Sila blandningen och låt den koka ihop utan lock tills 1/2 dl vätska återstår. Tillsätt chokladbitarna och rör om tills chokladen har smält. Ta kastrullen från värmen och låt svalna något. Fördela smeten i små pappersformar |
Snöbollar
Ingredienser:
- 200 g vit choklad
- 2,5 dl kokosflingor
- 1,5 msk pressad citron
Garnering:
-
kokosflingor
eller strössel
- eller florsocker
Gör så här:
Smält chokladen, i vattenbad på spisen eller i mikrovågsugn.
Blanda chokladen med kokosflingorna och citronsaften. Smaka av med citronsaften så att du får den smak du vill ha.
Ställ smeten svalt och låt den svalna en stund - men inte så länge att smeten hinner stelna helt. Smeten ska vara lite halvfast så att man kan forma kulor av den.
Forma kulor, rulla med händerna. Rulla kulorna antingen i kokosflingor, strössel eller pudra med florsocker.
Lägg dem i en burk med lock och förvara i kylskåp.