Hallontryffel


 
ca 40 st.

 
Ingredienser
250 g mörk choklad
125 g hallon
1/2 dl hallonsaft, koncentrerad
1 dl vispgrädde
3 msk Dansukker Finkornigt Strösocker

små pappersformar


Finhacka chokladen. Blanda hallon, saft, grädde och socker i en kastrull och låt småkoka i 15 minuter. Sila blandningen och låt den koka ihop utan lock tills 1/2 dl vätska återstår. Tillsätt chokladbitarna och rör om tills chokladen har smält. Ta kastrullen från värmen och låt svalna något. Fördela smeten i små pappersformar

 

Snöbollar

 

Vita chokladkulor med god smak från citron och den söta chokladen. Passar perfekt som julgodis.
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 30 st
glutenfritt Glutenfritt

Ingredienser:

Garnering:

Gör så här:

Smält chokladen, i vattenbad på spisen eller i mikrovågsugn.

Blanda chokladen med kokosflingorna och citronsaften. Smaka av med citronsaften så att du får den smak du vill ha.

Ställ smeten svalt och låt den svalna en stund - men inte så länge att smeten hinner stelna helt. Smeten ska vara lite halvfast så att man kan forma kulor av den.

Forma kulor, rulla med händerna. Rulla kulorna antingen i kokosflingor, strössel eller pudra med florsocker.

Lägg dem i en burk med lock och förvara i kylskåp.

 

Julkalendern

gästbok

Julmenyn

Julgodis